måndag 7 december 2015

Nya tag

Och så snabbt det kan vända! Idag känner jag stor spänning inför vår stundande flytt till Singapore. Periodvis överväger någon form av hemlängtan, eller snarare saknad efter människor och vissa platser, men nu har förväntan tagit över. Vi har en lägenhet och en adress, och jag sitter och "promenerar" i området via Google Maps. Jag letar förskolor, shopping malls, kollar vilka betyg folk har satt på närliggande parker, kollar restauranger och caféer, planerar vad vi ska leka i parkerna... Jag surfar på IKEA Singapore och andra möbelfirmor som jag googlar fram. Jag planerar vårt kommande liv. Och helt plötsligt blir det mer tydligt att vi kan ha en bra och härlig tillvaro här på andra sidan jorden!

Dessutom: vårt liv i Sverige var enormt fyllt av stress. Varje dag jagade jag minutrar och sekunder för att hinna till jobbet, hinna hämta på förskolorna, hinna laga mat (som banne mig alltid bestod av snabbmakaroner och köttbullar eller snabbmakaroner och kycklingkorv, för det var bara det ungarna gillade), och sedan hinna bada ungarna och samtidigt röja upp kök och all mat som kastats på golvet (detta har minskat betydligt sedan vi kom hit, mognad kanske), och sedan hasta ungarna i säng och somna själv och vakna igen klockan ett-två-tre på natten och inse att disken var odiskad och tvätten otvättad, otumlad, otorkad.

Med det sagt så vet jag ju egentligen inte så mycket om hur vår tillvaro kommer se ut om några månader. Men jag ser fram emot att börja sätta nya rutiner på en helt ny plats, att skapa ett hem och nya relationer.

Thelma blickar ut över Saigon.

onsdag 2 december 2015

Berg- och dalbana

Det här med att flytta till andra sidan jorden, det är en känslomässig berg- och dalbana. Det går så mycket upp, och så mycket ner, och det känns så bra och sen känns det plötsligt inte alls bra. Och så är det, fram och tillbaka, hela tiden. Just nu saknar jag min familj väldigt mycket. Och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det.